moja-pensja.pl
Negocjujesz podwyżkę?
Sprawdź od czego zależy Twoje wynagorodzenie!
Twoja pensja
kalkulatory płac
stanowiska
miasta i regiony
oferta dla firm

Moje konto

Szukaj stanowiska

wpisz nazwę stanowiska
  • partner
  • partner

Promocja 45% zniżki

Pełny raport o zarobkach na stanowisku szef kuchni za jedyne 6 PLN

Sprawdź ile zarabia

Abonament

Pełne raporty płacowe dla ponad 1200 stanowisk!
40 raportów branżowych!

Kalkulator brutto/netto

podaj kwotę brutto

English version

Average Chef job salary

Ile zarabia szef kuchni?

Loading
stanowisko z grupy: hotele i restauracje
poziom stanowiska: specjalista
wymagane wykształcenie: średnie lub wyższe
znajomość języka obcego: dobra

Zarobki brutto/netto na stanowisku szef kuchni

W Polsce szef kuchni zarabia 3600 PLN brutto. Po odliczeniu składek na ZUS, NFZ i podatku daje to pensję netto w wysokości 2574.86 PLN.

zarobki netto  
  2574.86 PLN
zarobki brutto  
  3600.00 PLN
wynagrodzenie brutto 3600.00
składka ub. emerytalnego 351.36
składka ub. rentowego 54
składka ub. chorobowego 88.2
składka ubezpieczenia zdrowotnego 279.58
zaliczka na podatek dochodowy 252.00
suma potrąceń 1025.14
wynagrodzenie netto: 2574.86
Pracujesz jako szef kuchni? Powiedź ile zarabiasz! Podaj pensję brutto

Zobacz nasz najnowszy raport branżowy

Dowiedz się ile zarabia dyrektor, kierownik, specjalista oraz pracownik szeregowy zatrudniony w Twojej branży. Zobacz raport o wynagrodzeniach w branży hotele i restauracje

Ile zarabiają szefowie kuchni ?

Rynkowe zarobki na stanowisku szef kuchni zawierąją się w przedziale od 2500 PLN do 6000 PLN. Oznacza to, że co drugi szef kuchni w Polsce otrzymuje pensję pomiędzy 2500 PLN a 6000 PLN. 10 procent przedstawicieli tego zawodu otrzymuje wynagrodzenie w wysokości mniejszej niż 1600 PLN. Natomiast najwyższe płace na jakie mogą liczyć szefowie kuchni to zarobki rzędu 9000 PLN. Powyżej tej kwoty zarabia 10% pracowników zatrudnionych na tym stanowisku. Dowiedź się więcej o wynagrodzeniach z pełnego raportu.
 
1600
2500
3600
6000
9000
rozkład zarobków

Wynagrodzenie na stanowisku szef kuchni stanowi 100% przeciętnego wynagrodzenia w Polsce.
Nie zgadzasz się z danymi zaprezentowanymi w naszym serwisie?
Powiedz nam ile tak naprawdę się zarabia na stanowisku szef kuchni?

Wyraź swoją opinię na temat zarobków na prezentowanym stanowisku

Waszym zdaniem:

ja jako szef mam 6 na reke... w nieduzej miejscowosci plus premie i % od obrotu
mjk - 2015-05-04

Ile godzin dzienie paracuje kucharz ? 7czy 8?
Luk - 2015-05-02

Dziwne...w zachodniopomorskie..miejscowosc nadmorska .. mala;) Szef kuchni zarabia 12 tys;)
iga - 2014-09-28

pan piotr ma 27 lat i jest szefem kuchni :) niski poziom mamy w polsce widze :P pozdrawiam
dorota - 2014-04-17

@piotr - czyli zarobiasz w przedziale 50% szefów kuchni którzy zaraiaja od 2500 do 6000 - a w zasadzie w gónej granicy tych zarobków
szefos - 2013-04-06

Nie wiem skąd takie dane, bo ja jako Szef Kuchni w Wawie dostaje ponad 5k brutto, a mam dopiero 27 lat.
Piotr - 2013-04-04

Ogólna charakterystyka stanowiska pracy szef kuchni

Szef kuchni organizuje i nadzoruje pracę podległego personelu kuchennego oraz prowadzi instruktaż technologiczno-techniczny w zakresie produkcji kulinarnej w zamkniętych i otwartych zakładach żywienia zbiorowego.

Zadania i obowiązki na stanowisku pracy szef kuchni

- planowanie produkcji i ustalanie asortymentu produkcji,
- sporządzanie zapotrzebowania na surowce do produkcji,
- przyjmowanie surowców do produkcji i ich ocena,
- przeprowadzanie oceny jakości półproduktów i wyrobów gotowych (ocena organoleptyczna, kulinarna), pobieranie próbek,
- planowanie jadłospisów i prawidłowe zestawianie potraw,
- nadzorowanie przebiegu procesów technologicznych zgodnie z normami, obowiązującymi recepturami i wymogami sanitarnymi w poszczególnych pomieszczeniach produkcyjnych,
- prowadzenie instruktażu w zakresie metod i technik sporządzania wyrobów kulinarnych,
- wprowadzanie i sporządzanie nowych potraw wg nowych (własnych) receptur i przepisów,
- przygotowywanie personelu do wprowadzania nowych wyrobów i nowoczesnego sprzętu technicznego,
- nadzorowanie wydawania potraw z kuchni,
- prowadzenie dokumentacji dotyczącej rozliczeń produkcji (rozliczeń materiałowo-technologicznych),
- opracowywanie harmonogramów pracy dla personelu kuchni na poszczególnych stanowiskach, nadzorowanie i rozliczanie czasu pracy, ocenianie pracy podległego personelu,
- nadzorowanie przestrzegania przez podległy personel przepisów bhp i ppoż. oraz wymogów higieniczno-sanitarnych obowiązujących w zakładach żywienia zbiorowego.
źródło danych | reklama | polityka prywatnosci | regulamin | kontakt: info@moja-pensja.pl
Powiedz ile zarabiasz!
Odbierz analizę płac »
1200 stanowisk
40 branż
Kup pełny dostęp!