moja-pensja.pl
Negocjujesz podwyżkę?
Sprawdź od czego zależy Twoje wynagorodzenie!
Twoja pensja
kalkulatory płac
stanowiska
miasta i regiony
oferta dla firm

Moje konto

Szukaj stanowiska

wpisz nazwę stanowiska
  • partner
  • partner

Promocja 45% zniżki

Pełny raport o zarobkach na stanowisku specjalista żywienia człowieka za jedyne 6 PLN

Sprawdź ile zarabia

Abonament

Pełne raporty płacowe dla ponad 1200 stanowisk!
40 raportów branżowych!

Kalkulator brutto/netto

podaj kwotę brutto

English version

Average Human Nutrition Specialist job salary

Ile zarabia specjalista żywienia człowieka?

Loading
stanowisko z grupy: służba zdrowia
poziom stanowiska: specjalista
wymagane wykształcenie: średnie lub wyższe
znajomość języka obcego: niewymagana

Zarobki brutto/netto na stanowisku specjalista żywienia człowieka

W Polsce specjalista żywienia człowieka zarabia 5000 PLN brutto. Po odliczeniu składek na ZUS, NFZ i podatku daje to pensję netto w wysokości 3550.2 PLN.

zarobki netto  
  3550.2 PLN
zarobki brutto  
  5000.00 PLN
wynagrodzenie brutto 5000.00
składka ub. emerytalnego 488
składka ub. rentowego 75
składka ub. chorobowego 122.5
składka ubezpieczenia zdrowotnego 388.31
zaliczka na podatek dochodowy 376.00
suma potrąceń 1449.81
wynagrodzenie netto: 3550.2
Pracujesz jako specjalista żywienia człowieka? Powiedź ile zarabiasz! Podaj pensję brutto

Zobacz nasz najnowszy raport branżowy

Dowiedz się ile zarabia dyrektor, kierownik, specjalista oraz pracownik szeregowy zatrudniony w Twojej branży. Zobacz raport o wynagrodzeniach w branży służba zdrowia

Ile zarabiają specjaliści żywienia człowieka ?

Rynkowe zarobki na stanowisku specjalista żywienia człowieka zawierąją się w przedziale od 4400 PLN do 5500 PLN. Oznacza to, że co drugi specjalista żywienia człowieka w Polsce otrzymuje pensję pomiędzy 4400 PLN a 5500 PLN. 10 procent przedstawicieli tego zawodu otrzymuje wynagrodzenie w wysokości mniejszej niż 4000 PLN. Natomiast najwyższe płace na jakie mogą liczyć specjaliści żywienia człowieka to zarobki rzędu 6000 PLN. Powyżej tej kwoty zarabia 10% pracowników zatrudnionych na tym stanowisku. Dowiedź się więcej o wynagrodzeniach z pełnego raportu.
 
4000
4400
5000
5500
6000
rozkład zarobków

Wynagrodzenie na stanowisku specjalista żywienia człowieka stanowi 139% przeciętnego wynagrodzenia w Polsce.
Nie zgadzasz się z danymi zaprezentowanymi w naszym serwisie?
Powiedz nam ile tak naprawdę się zarabia na stanowisku specjalista żywienia człowieka?

Wyraź swoją opinię na temat zarobków na prezentowanym stanowisku

Ogólna charakterystyka stanowiska pracy specjalista żywienia człowieka

Specjalista żywienia człowieka prowadzi badania naukowe, wykonuje lub nadzoruje prace opiniodawcze, ekspertyzy z zakresu technologii żywności, analizy żywności oraz upowszechniania wiedzy o żywności i żywieniu człowieka.

Zadania i obowiązki na stanowisku pracy specjalista żywienia człowieka

- prowadzenie prac naukowo-badawczych w szeroko pojętym zakresie jakości zdrowotnej żywności, sposobu żywienia i stanu odżywiania wybranych populacji ludzi, właściwości fizykochemicznych żywności itp. lub współuczestnictwo w tych pracach,
- planowanie i wykonywanie badań określonych produktów spożywczych (dobór metod analitycznych, sposobu przeprowadzania badań),
- prowadzenie lub nadzorowanie analiz chemicznych żywności i materiału biologicznego, badań biologicznych i mikrobiologicznych oraz oceny sensorycznej żywności przy zastosowaniu dostępnego sprzętu i aparatury analitycznej,
- prowadzenie działalności usprawniającej pracę analityczną, wdrażanie nowych metod analitycznych itp.,
- prowadzenie prac związanych z obliczaniem i statystycznym przetwarzaniem uzyskanych wyników badań, a także przetwarzaniem danych z innych źródeł (np. danych o spożyciu żywności wg badań GUS) przy wykorzystaniu techniki komputerowej,
- interpretacja uzyskanych wyników, opracowywanie dokumentacji naukowych i in.,
- współuczestnictwo w opracowywaniu założeń merytorycznych do programów komputerowych, służących do usprawnienia i pełniejszej oceny ilościowej i jakościowej spożycia żywności (racji pokarmowych), przy wykorzystaniu m.in. wiadomości z zakresu wpływu procesów przetwórczych (kulinarnych, technologicznych) na wybrane składniki odżywcze, poziom zanieczyszczeń żywności itp.
- prowadzenie działalności opiniodawczej, współuczestnictwo w opracowywaniu ekspertyz dotyczących, np. nowo wprowadzonych produktów importowanych, wpływu nowych technologii na jakość żywności, norm, a także opracowywanie ogólnych założeń programowych w zakresie oceny i polepszenia warunków zdrowotnych żywności i żywienia,
- współudział w organizowaniu, koordynacji i nadzorze międzynarodowych badań międzylaboratoryjnych, sprawdzających sprawność analityczną wybranych laboratoriów na terenie kraju, utrzymywanie łączności z tymi laboratoriami w zakresie działalności informatycznej i konsultacyjnej,
- prowadzenie szkolenia w zakresie praktyki laboratoryjnej (metod stosowanych w analizie żywności) dla pracowników innych laboratoriów (np. dla pracowników stacji sanitarno-epidemiologicznych),
- opracowywanie receptur na poszczególne potrawy i rodzaje diet, z uwzględnieniem zaleceń żywnościowych dla wybranych grup ludności,
- prowadzenie doradztwa w zakresie indywidualnego doboru diet specjalnych, upowszechnianie wiedzy o żywności i żywieniu na kursach, odczytach, w szkołach, a także poprzez publikacje naukowe, popularnonaukowe itp.,
- stałe kształcenie się i uzupełnianie wiadomości poprzez systematyczne śledzenie piśmiennictwa fachowego, uczestniczenie w kursach, udział w seminariach, sympozjach naukowych itp.
źródło danych | reklama | polityka prywatnosci | regulamin | kontakt: info@moja-pensja.pl
Powiedz ile zarabiasz!
Odbierz analizę płac »
1200 stanowisk
40 branż
Kup pełny dostęp!