moja-pensja.pl
Negocjujesz podwyżkę?
Sprawdź od czego zależy Twoje wynagorodzenie!
Twoja pensja
kalkulatory płac
stanowiska
miasta i regiony
oferta dla firm

Moje konto

Szukaj stanowiska

wpisz nazwę stanowiska
  • partner
  • partner

Promocja 45% zniżki

Pełny raport o zarobkach na stanowisku garmażer za jedyne 6 PLN

Sprawdź ile zarabia

Abonament

Pełne raporty płacowe dla ponad 1200 stanowisk!
40 raportów branżowych!

Kalkulator brutto/netto

podaj kwotę brutto

English version

Average Meat Producer job salary

Ile zarabia garmażer?

Loading
stanowisko z grupy: usługi dla ludności
poziom stanowiska: specjalista
wymagane wykształcenie: średnie lub wyższe
znajomość języka obcego: niewymagana

Zarobki brutto/netto na stanowisku garmażer

W Polsce garmażer zarabia 1400 PLN brutto. Po odliczeniu składek na ZUS, NFZ i podatku daje to pensję netto w wysokości 1041.33 PLN.

zarobki netto  
  1041.33 PLN
zarobki brutto  
  1400.00 PLN
wynagrodzenie brutto 1400.00
składka ub. emerytalnego 136.64
składka ub. rentowego 21
składka ub. chorobowego 34.3
składka ubezpieczenia zdrowotnego 108.73
zaliczka na podatek dochodowy 58.00
suma potrąceń 358.67
wynagrodzenie netto: 1041.33
Pracujesz jako garmażer? Powiedź ile zarabiasz! Podaj pensję brutto

Zobacz nasz najnowszy raport branżowy

Dowiedz się ile zarabia dyrektor, kierownik, specjalista oraz pracownik szeregowy zatrudniony w Twojej branży. Zobacz raport o wynagrodzeniach w branży usługi dla ludności

Ile zarabiają garmażerzy ?

Rynkowe zarobki na stanowisku garmażer zawierąją się w przedziale od 1200 PLN do 1500 PLN. Oznacza to, że co drugi garmażer w Polsce otrzymuje pensję pomiędzy 1200 PLN a 1500 PLN. 10 procent przedstawicieli tego zawodu otrzymuje wynagrodzenie w wysokości mniejszej niż 1100 PLN. Natomiast najwyższe płace na jakie mogą liczyć garmażerzy to zarobki rzędu 1700 PLN. Powyżej tej kwoty zarabia 10% pracowników zatrudnionych na tym stanowisku. Dowiedź się więcej o wynagrodzeniach z pełnego raportu.
 
1100
1200
1400
1500
1700
rozkład zarobków

Wynagrodzenie na stanowisku garmażer stanowi 39% przeciętnego wynagrodzenia w Polsce.
Nie zgadzasz się z danymi zaprezentowanymi w naszym serwisie?
Powiedz nam ile tak naprawdę się zarabia na stanowisku garmażer?

Wyraź swoją opinię na temat zarobków na prezentowanym stanowisku

Ogólna charakterystyka stanowiska pracy garmażer

Garmażer produkuje wyroby garmażeryjne i potrawy kulinarne z: mięsa i podrobów, drobiu, dzikiego ptactwa i dziczyzny, ryb, przetworów mlecznych, mąk i kasz, jaj - z uwzględnieniem procesów technologicznych, asortymentu potraw, higieny produkcji i przy zastosowaniu odpowiednich maszyn i urządzeń, narzędzi oraz drobnego sprzętu.

Zadania i obowiązki na stanowisku pracy garmażer

- ocenianie (organoleptycznie) jakości i przydatności produkcyjnej surowców, dodatków i przypraw oraz materiałów pomocniczych stosowanych w produkcji garmażeryjnej,
- pobieranie surowców, dodatków, przypraw i materiałów pomocniczych na określony program produkcji,
- posługiwanie się normami, recepturami i instrukcjami technologicznymi,
- wstępne przygotowanie surowców do wytworzenia ustalonego asortymentu wyrobów (rozbiór mięsa, dziczyzny, drobiu, królików, obróbka ryb, obróbka warzyw, rozmrażanie surowców),
- wykonywanie operacji technologicznych związanych z mechaniczną obróbką surowców, tj: krojenie, mielenie, mieszanie i formowanie mięsa zwierząt rzeźnych, dziczyzny, drobiu, królików oraz podrobów, filetowanie, porcjowanie, mielenie oraz formowanie oczyszczonych ryb, rozdrabnianie czyszczonych warzyw i owoców, zarabianie i wyrabianie ciast, ubijanie mas, farszów i nadzień, formowanie półproduktów lub łączenie przygotowywanych surowców, dodatków i przypraw do dalszej obróbki termicznej lub zamrażania, pakowanie półproduktów do sprzedaży detalicznej,
- prowadzenie obróbki termicznej przygotowanych surowców i półproduktów, tj.: blanszowanie, parzenie, gotowanie w wodzie i parze, smażenie, duszenie, piecze- nie, opiekanie, wytapianie,
- przeprowadzanie operacji utrwalania: solenia, peklowania, marynowania, wędzenia, chłodzenia i zamrażania,
- wykańczanie wyrobów garmażeryjnych i potraw kulinarnych i przygotowywanie do sprzedaży (dekorowanie, układanie, porcjowanie, ważenie, pakowanie),
- przechowywanie i przygotowywanie do ekspedycji wyrobów gotowych z zachowaniem zasad i warunków mających wpływ na ich jakość (temperatura, wilgotność, czas),
- obsługiwanie oraz bieżące regulowanie i konserwowanie maszyn i urządzeń stosowanych w przetwórstwie garmażeryjnym, takich jak np.: płuczko-obieraczki do warzyw i ziemniaków, łuszczarki do ryb, wilki, kutry, krajalnice, młynki koloidalne, krajalnice do podrobów, młynki do przypraw, maszyny uniwersalne, mieszałki do mięsa, dzieże do ciasta, zagniatarki do ciast, urządzenia dozująco-formujące, kotły, patelnie, piekarniki, piece, podgrzewacze, sterylizatory, komory parzelniczo-wędzarnicze, szafy chłodnicze,
- posługiwanie się przyrządami mierniczymi (termometry, manometry, areometry, wagi itp.),
- organizowanie stanowiska pracy z uwzględnieniem utrzymania na bieżąco porządku i czystości - mycie i czyszczenie części maszyn bezpośrednio stykających się z surowcami, półproduktami i wyrobami garmażeryjnymi oraz drobnego sprzętu i narzędzi,
- sporządzanie obowiązującej dokumentacji produkcyjnej, rozliczanie produkcji.
źródło danych | reklama | polityka prywatnosci | regulamin | kontakt: info@moja-pensja.pl
Powiedz ile zarabiasz!
Odbierz analizę płac »
1200 stanowisk
40 branż
Kup pełny dostęp!